Over mijzelf

Opleiding
Na de lerarenopleiding (Nederlands en Frans beide als hoofdvak) heb ik een post-HBO opleiding aan de Academie voor Journalistiek gedaan. Daarnaast heb ik commerciële opleidingen copywriting, marketing en PR gevolgd en uiteindelijk heb ik aan de Universiteit van Amsterdam Wijsbegeerte gestudeerd en ben ik afgestudeerd in Cultuurfilosofie (met tal van aanvullende modules, waaronder filosofie in het bedrijf aan de VU).

Ervaring
Ik heb enige jaren lesgegeven, zowel op middelbare scholen (Nederlands, Frans) als op Hogeschool Holland (journalistiek, tekstschrijven) en recenter aan de UvA (wetenschappelijk schrijven en schrijflab). Ik ben mede-auteur geweest van de cursus copywriting voor de LOI en ben vanaf 1987 werkzaam als zelfstandig tekstschrijver. Voor C&A heb ik bedrijfstrainingen en sociaal jaarverslagen geschreven. Ik heb onder andere gepubliceerd in De Volkskrant, Avenue, Happinez, Dierplagen Informatie, Santé en Pour Vous. Voor Hoogovens heb ik jaarlijks boekjes als relatiegeschenk geschreven, voor ABN AMRO was ik verantwoordelijk voor een groot deel van de brochurelijn en voor Euretco Fashion, Lancôme, Biotherm en Shiseido maak(te) ik advertenties en persberichten. Momenteel word ik veel ingeschakeld voor het schrijven van webteksten (SEO) die niet alleen de bedrijfsidentiteit duidelijk neerzetten, maar ook goed door zoekmachines worden gevonden.

Voor de variatie en om van de pen te kunnen leven, voer ik zowel reclamewerk en bedrijfsjournalistiek als ghostwriting en privé opdrachten uit. Tot volle tevredenheid van mijn klanten (die trouw zijn) en mezelf (het geeft voldoening).

Opdrachtgevers
DroomParken, Grimas, ABN AMRO, Hoogovens, Moret, Ernst & Young, Windy Waters, Mix de Match, C&A, Biotherm, Lancôme, LIFO Benelux, Oorlogsgraven Stichting, Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD), Shiseido, Pour Vous, Johnson & Johnson, Astmafonds, Vichy, o.b., Compeed, Euretco Fashion en veel privé personen met kleine(re) maar mooie opdrachten.

Filosofiefabriek
Naast mijn werkzaamheden als tekstschrijver, geef ik lezingen en cursussen op het gebied van (cultuur)filosofie. Ik ben oprichter van de Filosofiefabriek.

Vraag vrijblijvend een offerte aan